Disneyland Parijs - Frankrijk

Gepubliceerd op 11 mei 2023 om 10:37

Afgelopen februari tijdens de Carnaval kozen wij er voor om er dit jaar tussenuit te knijpen. Al een tijdje stond dit magische reisje op de planning en we besloten dan ook dat de carnavalsvakantie een perfect moment zou zijn om hier naar toe te gaan. Wij verraste onze meiden met een 3-daags uitje naar Disneyland Parijs.

- This is where the magic happens -

Het park der parken

Disney is toch voor veel kinderen en ook zeker volwassenen een droom... Bij velen blijft het helaas ook een droom want er hangt een aardig prijskaartje aan. Vooral omdat je eigenlijk in één dag lang niet alles gezien hebt en daarom voor de ultieme ervaring beter een paar dagen kunt gaan. 

De parken van Disney

Disneyland heeft niet één maar twee parken! Dus nog meer de moeite waard om te gaan. 

Disney park

Hier beleef je de magie van de mooiste attracties, de parades en  de sprookjesachtige sfeer van de prinsessen. Voor jong en oud is hier meer dan genoeg te zien en te doen in de 5 themalanden:

- Discoveryland

- Fantasyland

- Frontierland

- Main Street U.S.A

- Adventureland

Walt Disney Studios

Beleef avonturen met Disney, Pixar en het spannende Marvel. Je favoriete verhalen komen hier tot leven! Ook hier duik je in 5 themawerelden:

- Front Lot

- Toon Studio

- Production Courtyard

- Worlds of Pixar

- Marvel Avengers Campus

Disney Village

Het hele jaar door kun je hier gratis (zonder toegangsticket) rondstruinen tussen de themarestaurants, boetieks en barretjes. Disney Village is al geopend voor dat de Disney parken open gaan en ook kun je hier langer terecht voor een hapje, drankje of om te shoppen in je favoriete Disney boetiek.

Magische boetieks & Disneylicious restaurants

Proef de sprookjesachtige sfeer in de diverse restaurants die over het park verspreid zijn. Ontbijt, lunch of diner, alles kan! Klaar om naar huis te gaan? Niet zonder een onvergetelijke souvenir voor de blijvende herinnering aan deze magische tijd. 

Tips als je naar Disney wilt met kinderen

  • Overnacht buiten het park, dit is stukken goedkoper en er is genoeg gelegenheid in de buurt.
  • Huur of neem een buggy mee als je kleine kinderen hebt, het is enorm veel lopen.
  • Neem genoeg eten en drinken mee, op het park is alles ontzettend duur. Flesjes kun je op het park vullen met water en zo’n klein ranjaflesje in je tas is dan ook super handig!
  • De nacht vooraf dat je naar Disneyland gaat is prettiger om al in de buurt te overnachten, scheelt
    ’s ochtends extra vroeg opstaan en je bespaart hierdoor heel veel energie.
  • Zorg dat je de laatste dag niet naar huis hoeft te rijden maar dat je nog volop kunt genieten van de tijd die je daar kunt hebben. Een overnachting is echt veel relaxter na zo’n dag met flink wat kilometers in de benen.
  • Trek de stoute schoenen aan tijdens het parkeren en rijd door naar voren. Wij werden al vrij snel een rij in gestuurd terwijl er nog heel veel plek naar voren vrij was. Even gewacht in de auto tot de verkeersregelaars wat verder de rij in waren en toen alsnog doorgereden dichter naar de ingang. Scheelt je aan het einde van de dag heel veel lopen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.