Het Rijksmuseum - Amsterdam (NH)

Gepubliceerd op 1 juni 2023 om 09:32

Het Rijksmuseum blijft het meest besproken museum in de Nederlandse media. Van alle onderzochte musea steekt het Rijksmuseum met bijna 15.000 berichten met kop en schouders boven de concurrentie uit. Daarmee laat het het van Gogh Museum (3.878), het Amsterdam Museum (1.135), Madame Tussaud (589) en het Anne Frank Huis (532) ver achter zich.

Dit museum is echt een beleving..

Met de school waar mijn kinderen op zitten zijn we een vorig jaar naar het Rijksmuseum geweest. Super tof want ik mocht als begeleiding mee en omdat ikzelf ook nog nooit bij dit museum was geweest was dat voor mij een enorme belevenis. Ik had nooit verwacht dat het zo immens groot zou zijn van binnen. Op elke vierkante meter kijk je je ogen uit en natuurlijk namen we een kijkje bij ’s werelds bekendste schilderij ‘De nachtwacht’.

Een leuk uitje in de zomervakantie!

Denk je nu, Hey dit is ook iets voor onze school of klas.. Je kunt met gratis busvervoer naar het Rijksmuseum. Kijk voor verdere info over deze schooltripjes op deze link.

Dit is dus echt een uitje waar je eigenlijk gewoon een keer in je leven moet zijn geweest. Kids t/m 18 jaar zijn gratis, dat is al een hele fijne bijkomstigheid en dus nog aantrekkelijker om een keer naar dit museum te gaan. Mocht je deze zomervakantie nog een leuke dagbesteding zoeken dan zit je hier gelijk goed.

Weetjes:

  • Het Rijksmuseum is ons nationaal museum, gelegen aan het Museumplein in Amsterdam Zuid en laat de kunst en geschiedenis van de stad zien. 
  • Het Rijksmuseum is het grootste kunstmuseum van het land en het meest bezochte museum van Nederland. 
  • Het nationale museum geeft plaats aan meer dan 8000 unieke kunstvoorwerpen, waaronder meesterwerken van Johannes Vermeer, Frans Hals, Rembrandt en nog veel meer!
  • Het Rijksmuseum heeft een uitgebreide collectie die een licht werpt op de geschiedenis van Nederland. Een van de belangrijkste redenen om het museum te bezoeken is om de iconische Nachtwacht van Rembrandt te zien.
  • Het museum herbergt tal van andere kunstwerken van de Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. Het Rijksmuseum organiseert ook tekenworkshops voor mensen van verschillende leeftijdsgroepen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.