Tips voor een autoreis met kinderen

Yes de vakantie is geboekt en de voorpret kan beginnen. Langzaam worden alle spullen weer bij elkaar gesprokkeld en ingepakt. Een beetje duwen en trekken maar uiteindelijk past alles weer in de kofferbak. Klaar om de autoreis te beginnen. Of wacht! Misschien wel handig om wat spulletjes mee te nemen voor op de achterbank om de kids te vermaken gedurende de reis. Lees verder voor handige tips..

 

Tips uit ervaring!

Al een aantal jaar gaan wij op vakantie met de auto. Meestal naar Frankrijk maar dit jaar gaan we voor het eerst naar Spanje. Allemaal autoritjes van zo'n 10 tot 15 uur. Een behoorlijk zit als je het mij vraagt, laat staan voor de kids. Ieder jaar verzinnen we weer van alles om de kids gedurende de autoreis te vermaken. Onze tips delen we graag met jullie. 


Tip 1 - Een vakantie doeboek

Ieder jaar koop ik voor alle drie mijn meiden een vakantie doeboek. Hierin staan allerlei leuke verhaaltjes, opdrachtjes en spelletjes. Superleuk om onderweg lekker in bezig te zijn. Voor elke leeftijd hebben ze wel leuke vakantieboeken te koop. Naast deze boekjes koop ik vaak ook de denksport puzzelboekjes van Varia. Dat vinden ze hier ook heel leuk!

 


Tip 2 - Een luisterboek

Wanneer de kids liever even relaxed achterover gaan hangen is het heel fijn om een luisterboek aan te zetten. Heerlijk naar buiten staren terwijl ze genieten van een fijn verhaal. 

 


Tip 3 - Kleine spelletjes

Neem ook altijd een paar kleine spelletjes mee. Spelletjes die ze alleen kunnen spelen maar ook spelletjes die je samen kunt doen. De Smartgames spelletjes zijn superleuk en makkelijk om mee in je tas te nemen. 

 


Spelletjes die leuk zijn om samen te doen kun je het beste in een reis editie aanschaffen. Dat speelt wat makkelijk op de achterbank van de auto dan wanneer je een groot bord ergens neer zou moeten zetten. Ook kaart of dobbelspelletjes zijn makkelijk om mee te nemen. De volgende spelletjes zijn zeer gewild bij kinderen:

- Uno

- Dobble

- Bunny Hop

- Geen Ja Geen Nee

- 4 op een rij

 


Tip 4 - Autobingo

Onderweg kom je natuurlijk van alles tegen en daarom is de autobingo ook een zeer geschikt spelletje om te doen. Als je via Google autobingo zoekt dan kom je direct al veel verschillende varianten tegen die je kunt uitprinten.

 


Tip 5 - Tekenspulletjes

Neem een kleurboek of een leeg schetsboek met wat potloden of stiften mee en je kids kunnen onderweg lekker kleuren. Ook deze handige tekentas van Ikea is een musthave voor op de achterbank. 

*Heb je nu geen tafeltje achter in de auto dan is een dienblad voor op schoot een echte uitkomst. Hier kun je makkelijk je tekenboek, spelletje of leesboek op leggen. 


Tip 6 - Fidgettoys  

Is je kind graag met zijn of haar handen bezig dan is wat fidget speelgoed een fijne afleiding. Dit kleine friemelspeelgoed is makkelijk mee te nemen en je kids kunnen er uren mee bezig zijn. Een aantal leuke fidgettoys zijn:

- pop it

- tangle

- spinner

- rubikscube

- stressballen 

- magnetische ringen

- potje putty


Tip 7 - Schermtijd!

Een ding wat zeker mee gaat is de tablet van de meiden. Ze hebben elk een eigen en hierop zetten we dan filmpjes, series en spelletjes die ze onderweg kunnen kijken of spelen. Voorheen hadden we van die schermpjes aan de kopsteun hangen maar dan moesten we tussendoor steeds stoppen om een nieuwe film aan te zetten, en aangezien ze allemaal ook graag wat anders kijken is de tablet een must!

 


Tip 8 - Food is good...

Iets te snacken en snoepen tijdens de lange rit is geen overbodige luxe. Handige snackbakjes met diverse vakjes waarin je verschillende dingen kunt stoppen zijn dan ook ideaal. Wat je meeneemt is natuurlijk helemaal aan jezelf en naast een snackbakje kun je ook kiezen voor gewoon voorverpakt eten. Snacks die bij ons favoriet zijn delen we hieronder..

 

Snacks:

- Snoeptomaatjes, schijfjes komkommer, worteltjes en kleine soepstengeltjes met heksenkaas om te dippen

- Cheesedippers

- Nootjes

- Bifi worstje

 

Snoep:

- Fruittella of mentos

- Liga's of andere koekjes

- Zakje chips

- Chocomix zak (mars, snicker, kitkat etc) of m&m's


Vakantietasje 

Ieder jaar maak ik voor de meiden een vakantietasje. Hierin stop ik dan de spulletjes en snacks voor onderweg. Ik koop wat leuke kleine dingetjes en deze krijgen ze dan ook pas in de auto wanneer we vertrekken. Een echte verrassing en dat houdt ze voor een paar uren zoet.