Capfun Donjon De Lars - Normandie (FR)

Gepubliceerd op 2 mei 2023 om 22:56

Onze eerste vakantie naar het buitenland als gezin van vijf ging naar Capfun Donjon De Lars in Normandië. We kozen voor deze plaats omdat we de eerste keer ver rijden, met zo'n kleine dame erbij, best wel weer spannend vonden. Normandië was zo'n 7 uurtjes rijden en met de nodige pauzes vonden wij dit een prima avontuur. 

Donjon De Lars

Voor de tweede keer kozen wij voor een Capfun camping in Frankrijk. Capfun heeft mooie zwembaden met veel glijbanen en hele mooie speeltuinen voor de kids. Wij huren altijd een stacaravan/chalet op de campings en zijn zo van alle gemakken voorzien. Wat ik vooral belangrijk vind bij kleine kinderen is dat we eigen sanitair tot beschikking hebben. 

Chalet met grote veranda

Deze keer hadden we het geluk dat we een grote veranda tot beschikking hadden en ook nog eentje waarbij we de veranda helemaal konden afsluiten met tentzeil. Overdag schoof je dit open en wanneer het 's avonds begon af te koelen schoof je de zeilen weer dicht. Omdat we bij de zee zaten had je in de avond wat meer last van de wind en dit hield je zo goed tegen en kon je langer op de veranda blijven zitten.

Het strand

In de omgeving is ook van alles te doen. Zo loop je met een poortje (kinderslot) rechtstreeks het strand op. Daar op het strand kon je heerlijk een dagje gaan liggen, maar er was ook een groot reuzenrad waar je in kon en er was een kraampje met heerlijke ijsjes en churros. 

Eerste keer reuzenrad, blije koppies..

Good food!

Op loop afstand van de camping zitten diverse restaurants, sommige zelfs met uitkijk op zee! Hier kun je terecht voor heerlijke gerechten. Vooral de verse vis is aan te raden...

Juno Beach

Juno Beach was een van de vijf landingssectoren op de stranden van Normandië tijdens de geallieerde landing aldaar tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op dit strand kom je dan ook nog diverse 'sporen' van de oorlog tegen. Leuk om een dagje mee in te vullen.

De haven

Met de auto sta je in een paar minuten bij de haven. Hier zitten nog veel meer leuke restaurants waar je plaats kunt nemen voor een hapje en/of drankje. Ook is hier de markt waar verse vis verkocht word. Leuk om hier eens door de straten te wandelen.

Wat is er nog meer te doen in Normandië

Hieronder vind je nog een aantal tips om te doen wanneer je op vakantie in Normandië bent. Heerlijk cultuur snuiven waarbij je je niet hoeft te vervelen...

 

- Omaha Beach

- Utah Beach

- Caen Memorial Museum

- Het pittoreske Bayeux (foto 3)

- De Mont Saint-Michel (foto 1)

- De beroemde krijtrotsen van Étretat (foto 2)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.