Billy Bird park (Hemelrijk) - Volkel (NB)

Gepubliceerd op 4 mei 2023 om 14:23

Laatst waren we met vrienden bij Billy Bird in Volkel, een leuke speeltuin voor de jonge maar ook wat oudere kindjes. Bij dit park kwam ik vroeger zelf als kind al, toen het nog Hemelrijk was. In die tijd is er natuurlijk veel veranderd dus het was hoogtijd om eens met mijn meiden naar Billy Bird te gaan. 

Hemelaya en de Oer Vallei

Het park heeft verschillende speel gedeeltes. Bij binnenkomst heb je direct aan de rechter kant de 'Hemelaya'. Dit is een rots waarop de kinderen helemaal naar boven kunnen klauteren en met glijbanen weer naar beneden kunnen glijden. 

Direct om de hoek bij de 'Hemelaya' ligt de 'Oer Vallei', hier kunnen de kinderen goud zoeken in het beekje met de zeefjes die daar liggen.

Ook is er een klimparcours de berg op om vervolgens met de glijbaan naar beneden te roetsjen. Helemaal in de hoek verstopt staat een reuzenschommel waarbij je al zwierend aan het touw door de vallei vliegt. 

Als laatste heb je er nog de 'fossielenspeeltuin'. Deze speeltuin is gemaakt van 'dino botten' en hier kan heerlijk geklommen en gegleden worden. 

Ruig!

Een stukje verder het park in ligt het gedeelte 'Ruig' Klimmen en balanceren staan hier centraal. In het klimgedeelte word je flink uitgedaagd om je evenwicht in balans te houden. Klim naar boven en spring in de netten en speel met de grote bal. 

Splash en Salto Swing

Naast 'Ruig' ligt de 15mtr lange waterglijbaan 'Splash', hier kunnen de kids met een bootje vanaf glijden. Ook is er de 'Salto Swing' een schommel voor de durfals..  (let op! Vanaf een bepaalde lengte mogen ze in deze attracties alleen en anders moet er begeleiding mee)

Zeeroversland

Wanneer je bij de ingang recht naar achteren loopt kom je op het gedeelte uit waar de kleine kids ook goed vooruit kunnen. Als eerste heb je 'Zeeroversland'. Dit is een binnenspeeltuin met luchtkussen, ballenbakken, klim en klauter toestellen en een grote glijbaan. 

Helihaven en Kinderkermis

Verder door naar achteren kom je weer bij een grote buitenspeeltuin 'Kinderland'. Dit gebied is weer opgedeeld in verschillende speel gedeeltes. Buiten staan onder andere de 'Helihaven', al trappend vliegen kinderen in hun eigen heli door de lucht. En de 'kinderkermis' met een draaimolen, zweefmolen, theekopjes en kinderbotsauto's vind je ook hier.  

Speeltuin en speelcircus

Rondom deze attracties liggen diverse springkussens, schommels, trampolines, wipwapjes en nog heel veel meer. Ook kunnen de kinderen de acrobaat uit hangen in het 'speelcircus'. Klimmen en klauteren over de wiebelbruggen, bewegende vloeren en evenwichtsbalken. Ben jij de beste acrobaat? Glijd vervolgens van de hoge glijbaan weer naar beneden

 

Ballenfabriek

Als laatste vind je hier nog de ballenfabriek. Een overdekte ruimte waar de kids uren vermaak kunnen beleven. Raas van de rollerbaan of duik in een ballenbak.

Recreatieplas

In de zomer kun je hier heerlijk aan het water gaan liggen. Spelen in het zand, fietsen op de waterfietsen of neem een frisse duik in het water. Vanaf ongeveer half mei is het 'aquafunpark' weer geopend. Een luchtkussenparcours over het water. Vet cool!

Sportvelden

Gewoon zin om ouderwets een balletje te trappen met je vrienden? Ook dat kan hier bij Billy Bird. Een wedstrijdje hooghouden of lekker knallen op goal. 

Evenementen

Naast de vaste attracties organiseert Billy Bird park regelmatig extra evenementen. Op de website vind je alles terug wat en wanneer er iets te doen is. 

Informatie over het park

Entreetickets zijn verkrijgbaar vanaf €6.30. Hoe eerder je vooruit reserveert voor een datum, hoe hoger de korting (tot wel 40%)

Ook zijn er jaar abonnementen verkrijgbaar waarmee je eenmalig betaald en vervolgens net zo vaak kunt gaan als je wilt.

Horeca

Door het hele park door zijn er diverse kraampjes waar je terecht kunt voor eten, drinken en lekkers. Natuurlijk mag je ook zelf voor je hapje en drankje zorgen. Neem plaats aan één van de vele picknickbanken, tafels en stoelen of strijk neer op het gras. Er is plek genoeg!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.